Mhm, garam masalakyckling is wünderbar! Blev inspirerad av Unga Morsan och tänkte göra kycklinggrytan med röda linser, men när jag väl stod i köket glömde jag bort dem och gjorde "vanlig" kycklingröra istället. Inga linser, med andra ord. Men resultatet blev jättebra ändå tyckte vi allihopa; kocken, pojkvän och svärmor.
Två kycklingfileér skars i bitar som sedan fick brynas i olja i stekpanna. Hackade en halv gul lök som fick fräsa lite den med. När kycklingen var genomstekt hällde vi i lite vatten och kryddblandningen, Santa Marias Garam Masala. En STOR klick créme fraiche och så fick det puttra. Vi hade lite purjolök kvar i kylskåpet så den fick följa med ner i pannan också. När riset bara hade några minuter kvar i kastrullen hällde vi ner en halv hackad paprika i röran också. Det blev ganska starkt, men lite grekisk yoghurt gjorde smaken lite mildare. Vi fixade till en sallad till detta och alla var mätta och belåtna efter middagen, även svärmor som annars brukar fly stark mat. Seger!
Tack mamma, för att du höll mig sällskap i affären över telefon ;)
Gör en frörepa
4 år sedan
Vad kul att höra att det blev en lyckad middag, även för din svärmor! :D
SvaraRaderaHa det så bra
/Jasmine
Ja, jag blev riktigt nöjd, hon kan vara svårcharmad annars :p Tack för idén!
SvaraRaderaKramar Klara
varsågod! Nu när du inte är hemma så mycket kan vi i alla fall pratas vid när du är på Konsum!
SvaraRaderamamma Ann, aldrig svårflörtad :-D